Ønskedrømmen

Finale på Energimølla 18 juni, 2011

KRAFTFULLT: Sølvi Bårnes var en av flere som sang solo da DameEtagen opptrådte på Mølla lørdag kveld. Damekoret på ti skal synge på Tubaloon på Kirketorget i september når TV2 skal gjøre opptak til Ønskedrømmen. FOTO: CATO MARTINSEN
                             
DameEtagen får spille på Tubaloon!

 

Juryen falt for kraftfull korsang da de sendte DameEtagen videre til folkefesten på Kirketorget i september.

Det ble klart etter at ti grupper/artister viste seg frem på Mølla lørdag kveld.
Merethe Rustand Solli og Rita Engedalen, som begge er erfarne artister og låtskrivere selv, utgjorde juryen sammen med Kim Strømstad som ikke kunne stille.
Én etter én kom artistene og gruppene ut på scenen og presenterte to låter hver.
– Nivået var høyere enn vi trodde etter å ha sett innslagene på video, sa Merethe Rustand Solli, da alle hadde presentert sitt.
– I tillegg var det imponerende at det ikke lå tekster og fløyt rundt på scenen, men at dere torte å stille opp uten, sa Rita Engedalen.

Juryen presiserte at artistene hadde forskjellige forutsetninger, både i forhold til sjanger, alder og ikke minst erfaring. Rita og Merethe ga seg derfor selv oppgaven med å finne den de tror vil fungere best på Tubaloon. Dette skal skje med et forhåpentlig fullsatt kirketorg og med kameraene til TV 2 fra alle kanter, i forbindelse med opptaket til Ønskedrømmen 3. september.

Kor med trøkk

Juryen lot seg imponere av de ti damene som øver én gang i måneden og som synger for å treffes og ha det gøy. – Dette var kraftfullt og jeg må innrømme at det er første gangen jeg hører dere. Siri Christensen er verdt å lytte til og bør være en stor inspirasjon for alle som vil utvikle seg på vokal, sa Rita Engedalen da koret hadde fremført «Sisters are doing it for them self» og «Ain"t no mountain high enough».

Merethe Rustand Solli virket ikke mindre imponert: – Dere er blide og leverer et skikkelig trykk. Det er imponerende med så mange stemmer i ett og samme kor. Og jeg må bare få si at du Siri har vært en virkelig stor inpsirasjon for meg opp gjennom årene.

Da Laagendalsposten snakket med primus motor Siri Christensen etter at det hele var over, innrømmet hun at hun ikke kjente helt til konseptet.

– Vi kunne jo vært mora til minst halvparten av de andre deltakerne, sa Siri.

Hun hadde trodd at det skulle være flere voksne artister med, slik det har vært i de andre Ønskedrøm-byene, men syntes likevel det var morsomt å delta.

– Det skal bli spennende å synge på Tubaloon, vi har jo hatt flest konserter på klubbsteder som Mølla, sier hun.

Sender to til Tubaloon

Juryen nøyde seg imidlertid ikke med de ti kordamene som for anledningen var kledd i rødt. De lot seg også imponere av 14 år gamle Susanne Gudmundsen Lea, og gir henne derfor sjansen til å vise seg fram på Tubaloon ved samme anledning som DameEtagen.

– Dette var fantastisk bra og midt i gata for hva slags musikk jeg liker. Sjangeren passer stemmen din perfekt, og det er imponerende av en 14-åring å presentere en egenprodusert låt på engelsk, sa Merethe om jenta som stilte kun med gitar og en fantastisk flott stemme på den intime scenen. Får egen pianokonsert Som om ikke det var nok å sende to til Tubaloon på overraskelsesfronten, bestemte Kongsberg Gruppen seg for å arrangere en konsert med Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis. 13-åringen imponerte med sitt spill på klassisk piano, men lider nok av at sjangeren ikke treffer helt på en stor utendørs scene. Derfor passer det jo bra at han får vist seg fram for mange av de KOG-ansatte.

Fra LP-Nettutgaven 18.6.2011